Frank II Rogstaekerspreens 2019!

Rogstaekerspreens

Stadspreens 2019: Preens Frank II van de Rogstaekers

Op zaoterdig 2 fibberwarie jl. woôrt aan ‘t indj van ‘ne fantastische Gala Boonte Aovendj in ‘t Munttheater, doeër Vorst Stan van Stadsvastelaovendjvereîniging de Rogstaekers, de 75e Stadspreens van Wieërt uutgerope.

 

Frank van Dooren zâl de Wieërter vastelaovendj in 2019 vuuërgaon as

 

Z.D.H. Preens Frank II van de Rogstaekers

 

5×11 jaor gelieëje woôrt de nowwe Hoeëgheid as échte Rogstaeker geboeëre aane Koeëremêrrentj as zoeën van Jan van Dooren en Ploon Eestermans. Ziêne opa woor ‘meister Van Doeëre’ uute Schoeëlstraot. Nao înkel jaore verhoêzje ‘t hoêshaoje Van Dooren, met broor Pieter en zöster Marielou nao Kieëntj en allewiel woeëntj de Hoeëgheid aane Leenhof 25 op Luuëke.

 

Op 23-jaorige laeftiêd hieët Preens Frank II zien leef vraw Nic lieëre kinne, ‘n geboeëre Braobentjse woeëmej hae twieë prachtige zuuëns hieët gekrieëge: Luc en Yor. Schoeëndochters Rianne en Elle zörge vör nóg mieër gezelligheid in Hoêze Van Dooren.

  Qwertyuiop-3

 

Ongevieër 40 jaor gelieëje és beej de nówwe Stadspreens de leêfdje vör kieës ontstânge.

Daorum runtj hae al hieël wat jaore met passie en tówwi-jing ziêne kieëswînkel “Kaas & Ko” inne Muntpassage.

De orde di-j Preens Frank II vanwieëge dieës passie hieët ingestéldj és

de “Orde van ’t Kieësplênkske”.

This post is also available in: Dutch