De Stationsstraat is de verbindingsstraat tussen het karakteristieke station (gebouwd in 1914 en rijksmonument) en de binnenstad. De straat is in 2013 en 2014 geheel gerenoveerd en de oude bebouwing is vervangen door winkels, een parkeergarage en appartementen.

Op de hoek van de Stationsstraat en het Stationsplein, vóór het gelijknamige Brasserie-Hotel, staat een standbeeld van Antje van de Statie. Antje Hendrix (1877-1936) was in heel Nederland bekend door de verkoop van heerlijke Weerter vlaaitjes, waarmee zij langs de treinen liep. Heel bijzonder: zelfs op de stoplichten staat Antje afgebeeld.

Nabij het beeldje van Antje ligt de plavuis van oud-prins Luuk I Knapen en oud-jeugdprins Sem I Meewis (2015). De komende jaren zullen er nog meer plavuizen van oud-prinsen worden gelegd in de Stationsstraat, Parallelweg en Driesveldlaan.

Op de hoek van de Stationsstraat, Wilhelminasingel en de Langpoort, vóór café ’t Swaentje, ongeveer op de plek waar vroeger het standbeeld van “het Menke” stond en waarover Pierre Dentener een bekend vastenavondliedje schreef, ligt nu de plavuis van oud-prins Lars I Lambers en jeugdprins Marijn I Nies (2016).

De komende jaren zullen er nog meer plavuizen van oud-prinsen worden gelegd in de Stationsstraat, Parallelweg en Driesveldlaan.

Welke plavuizen liggen in deze straat?