Medaâlie vanne Kuuëning vör Aod Preens Ad I Jongen (1984)

Uit handen van burgemeester Jos Heijmans kreeg Aod Preens Ad I Jongen zaterdag 4 januari 2014 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Rogstaekers in Grand Café de Poorter in Weert. Ad Jongen zet zich vanaf 1984 in voor de Rogstaekers. Hij krijgt de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Fullscreen capture 142014 64548 PM.bmpDe Rogstaekers Weert

In 1983 werd Ad uitgeroepen tot Stadsprins. In 1984 werd hij lid van VV de Rogstaekers en werd hij lid van de commissie Algemeen. Hij nam verschillende taken op zich zoals het mede organiseren van de Bonte Avonden, het organiseren van diverse bal-avonden zoals Elfde van de Elfde, Vorstenbal, Prinsenbal, Boerenbal en de installatie van de Prins met prinsenreceptie.
In 1987 werd hij unaniem gekozen tot 1e secretaris en werd dus lid van het dagelijks bestuur. Hij deed dit tot 1997. Daarna was hij vele jaren lid van de prinsenkeuze commissie. Niet alleen het kiezen maar ook het begeleiden van de nieuwe Prins behoorde tot zijn taak. Hij was van 2001 tot 2009 voorzitter van de commissie PR. Daarnaast is hij vanaf 1995 lid van de Raad van Elf. En vanaf mei 2007 is de heer Jongen vicevoorzitter ofwel Kanseleer van de Rogstaekers.

Samenwerkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge

De heer Jongen was vijf jaar lang secretaris van de overkoepelende organisatie Samenwerkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge (SLV). De SLV maakt nog altijd gebruik van zijn expertise als vraagbaak en adviseur op het gebied van carnaval. Hij was ook vele jaren jurylid bij de voorrondes van het Limburgs Vastenavond Liedjeskonkoer.

Ander activiteiten

Tijdens het OLS op Boshoven in 2001 was hij vrijwilliger in de sponsorgroep. Hij was penningmeester van Harmonie Sint Antonius. Vanaf 2011 is hij beheerder van de Meikoel, namens de leden van Sociëteit Amicitia. Sinds kort is hij ook penningmeester van het Toon Hermans Huis in Weert.