Rogstaekersprins 2015, Luuk 1e Knapen

 

Foto’s: Loes Mennen Fotografie

Zaterdag 10 januari  is uitgeroepen tot Stadspreens van Weert, Luuk 1e Knapen. De nieuwe Preens is een zoon van Frans en Mari-Nell Knapen-Lempens en woont op dit moment nog thuis op de Wilhelminasingel in Weert.

Preens Luuk (29) is geen onbekende in het vastelaovendjwereldje, als zoon van aod Preens Frans 2e (1980) is de vastelaovendj thuis aan onze Hoogheid met de paplepel ingegeven. In de jaren 1996 en 1997 was hij lid van de Rogstaekers Jeugdraad van 11, liep mee als bordjesdrager in de grote Rogstaekersoptocht met VV “Ut moog geîne naam hebbe” en maakte muziek bij TTZ D’amazuur . Op latere leeftijd was hij in de optochten als Klarinettist bij Stedelijke Harmonie St Antonius.

Onze kersverse Preens Luuk 1e heeft een relatie met Sylvie Sijben, ook voor Sylvie is de vastelaovendj niet vreemd, zij was in 1999 Jeugdprinses bij de Moêzevângers op Laar. Samen hebben zij een huis gekocht op de Maria Wijngaard 15, waar zij meer dan een jaar aan verbouwd hebben, kort na de uitroeping hopen zij samen te verhuizen en hier een Prinselijk bestaan op te bouwen.

Preens Luuk 1e en Sylvie

Na zijn opleiding Vastgoed en Makelaardij in Eindhoven is onze Hoogheid aan de slag gegaan als makelaar bij Rene Dwars makelaardij aan de Emmasingel. Na zijn drukke baan als makelaar weet hij toch ook tijd te vinden voor zijn grote hobby muziek maken. Zo was hij eerder al klarinettist bij St. Antonius, speelde saxofoon bij het Rogstaekers orkest “Efkes wat ângers” tijdens het 8 x 11 jubileum en is regelmatig te vinden als gastspeler achter het drumstel bij Dial 24.

De Orde die Preens Luuk heeft ingesteld is de

      “Orde van de Slieps”

Omdat onze kersverse Preens overdag en tijdens zijn werk meestal een stropdas om heeft en graag een feestje meeviert is zijn devies dan ook:

“Slieps um, …… daâk d’r aaf!!”