Schoolklassen bezoeken archief Wieërter Vastelaovundj

Veel klassen van verschillende Weerter basisscholen zijn, na het scholenbezoek van de Aod Preense in september, inmiddels op bezoek geweest in het Rogstaekers-archief.

Daar werden de klassen door het archief rondgeleid door enkele Aod Preensen en door Jac Frencken en Wil Berben en zijn echtgenote . De kinderen konden tijdens hun bezoek nader kennismaken met alles wat met vastelaovundj in Wieert te maken heeft. Alle archieven van de jaren waarvoor de klassen een RAPP tegel gaat ontwerpen liggen in de hal.

Maar de kinderen konden ook enkele carnavalswagens, waaronder de speciale prinsenwagen voor de jeugdprins en heel veel andere leuke carnavalsattributen bewonderen.

De reacties van de kinderen, de juffrouwen en meesters en de ouders van de schoolkinderen waren erg positief. Veel kinderen begonnen ook onmiddellijk met tekenen van ontwerpen voor hun tegel en lieten zich de kans niet nemen ook even op zo’n grote vastelaovundjwagen te gaan staan. Wie weet zit er in hun midden wel een toekomstige (jeugd)prins?