Wandelgids “Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad”

Foto: www.weertdegekste.nl

De Rogstaekers Aod Preense Club presenteert zondag 16 november 2014 de unieke en bijzonder fraai uitgevoerde wandelgids “Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad”. Tegelijkertijd gaat de nieuwe website www.aodpreense.nl de lucht in, die de wandelgids ondersteunt. De unieke wandelgids is vanaf maandag 17 november voor de prijs van € 4,95 te koop bij de VVV in de Brunawinkel aan de Markt en bij Boekhandel Tindemans in de Langstraat. Een mooi en uniek cadeau zeker met de feestdagen van Sinterklaas en Kerstmis in het vooruitzicht.

Een eindeloze en kunstzinnige wandelroute door Weert

De Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad is een eindeloos wandelpad door de Weerter binnenstad. Eindeloos omdat er ieder jaar weer een nieuwe tegel bij komt. Maar bovenal is het een kunstzinnig onderwijsproject met een wandelroute die gebaseerd is op een belangrijk stuk Weerter volkscultuur: carnaval of in het Weerts: de vastelaovendj.

De meer dan 100 bladzijden tellende fullcoulour wandelgids in handzaam “binnenzakformaat” bevat foto’s van en informatie over de oud-prinsen (vanaf 1937!), hun devies en onderscheiding, de namen van de ontwerpers van de tegels, het carnavalsliedje van dat jaar, de winnaars van de Gouden Rog en de namen van het Boerenbruidspaar. Maar daarnaast ook allerlei oude en unieke foto’s van en wetenswaardigheden over de straten, pleinen en singels, waar de tegels liggen.
De gids is daarmee niet alleen interessant voor de echte carnavalsvierders maar zeker ook voor toeristen en bezoekers van de binnenstad. Of als informatiebron om speurtochten te houden.

Meer dan 70 tegels (plevuûze) geven de route aan. Deze tegels zijn ontworpen door leerlingen van Weerter basisscholen en cliënten van Atelier 88 van de Stichting PSW Midden-Limburg. Iedere tegel is dus uniek. Op iedere tegel is naast het eenmalige ontwerp het logo van de stadsvastenaovundjvereiniging de Rogstaekers en de namen van de oud-prins en oud-jeugdprins met bijbehorend jaartal te zien.