Viering 5 x 11 jaor Rogstaekers Aod Preense

Foto’s: Adrie Hendriks

 

De Rogstaekers Aod Preense Club bestaat in 2015 5×11 jaar. Het spreekt voor zich dat de Zeer Hoog Aangeslagen Heren dit jubileum niet ongemerkt voorbij hebben laten gaan.

Op zaterdag 30 mei 2015 kwamen de Aod Preense met hun partners bij café de Gotcha! bij elkaar. Na een eerste drankje nam het gezelschap plaats in de bioscoop waar een bijzondere versie van de film Vijftig Tinten Grijs werd vertoond. Een schitterende maar even zinderende parodie die heel wat lachsalvo’s veroorzaakte.

Daarna vertrok het gezelschap naar het klooster van de Zusters Birgittinessen in de Maasstraat. Daar kregen zij een rondleiding van moeder-overste zuster Olga Maria. Samen met haar gingen zij in de prachtige kloostertuin op de foto.

Ieder jaar geeft de stadsprins voorafgaand aan de drie dolle dagen bij de zusterkes een mand met worst en andere traktaties af. De zusters bidden dan voor goed weer. Op de vraag van aod preens Frans II of de zusters merkten dat in de loop van de jaren de kwaliteit van de worst veranderd was, wist moeder-overste geen antwoord te geven.

Na een lekker diner in het klooster trok het gezelschap naar café de Tramhalte, waar de Weerter troubadour Bérke Donkers voor nog meer devotie zorgde. De Rogstaekers Aod Preense kunnen terugkijken op een mooie en gezellige jubileumviering.