Aod Preense zingen vastelaovendjlidje “Oonger zien devies”

De 4  J’s: Jeon, Joos, Jed en Jan;

Ton ontbreekt, omdat zijn naam niet met een J begint.

 

“Oonger zien devies”.

Onder die titel doen de Rogstaekers Aod Preense mee aan het Wieërter Vastelaovendj Lidjesfestival, dat zondag 15 november in café de Brouwer wordt gehouden.

Oud-jeugdprins Remco I Wolter (1997)  heeft de tekst voor het liedje geschreven. Daarbij heeft hij meer dan 15 deviezen van oud-prinsen achter elkaar gezet. Een uniek en origineel idee. Peter Baartmans heeft de muziek geschreven.

Remco I heeft de  de Hoeëgaangeslage Hieëre Aod Preense gevraagd het lied te zingen en om te proberen de titel “Vastelaovendjlidje 2016” in de wacht te slepen. De Aod Preense voelen zich zeer vereerd. Op de foto kunt u zien dat zij al volop in training zijn.

De tekst van het liedje, en ook van de andere deelnemende liedjes, is te vinden op de website www.vvderogstaekers.nl. Komt dat zien en horen op zondag 15 november 2016 in café de Brouwer aan de Oelemarkt. Aanvang 14.30 uur.

Hieronder de tekst van het refrein:

“Oonger zien devies”

Dootj eur pékske mer aan

Waer of gein waer vae gaon d’r tieëgenaan (draan)

Kiektj ze kieke neet te kinne

’t sjiekste fieëst gieët weer beginne

Effe staom aafblaoze vuuërop de dikke toêt

Slieps um daak d’r aaf now efkes wat angers

En poftj d’r tössenoêt.