Stefan Jacobs kanselier bij de Rogstaekers

Foto: Adrie Hendriks ( Rogstaekers )

 

Op zondag 15 november 2015 is tijdens de opening van het nieuwe vastelaovendj seizoen, Stefan Jacobs als nieuwe Kanseleer van stadsvastelaovundjvereiniging de Rogstaekers geïnstalleerd.

Stefan Jacobs (47 jaar), stadspreens in 2008 en al 7 jaar actief lid van de Rogstaekers kreeg  die middag van Vorst Jan (ook al een oud-prins) de versierselen uitgereikt die behoren bij het Kanseleerschap.

Stefan zal gedurende een periode van 2 jaar, indien Vorst Jan verstek moet laten gaan bij vastelaovendj activiteiten, als plaatsvervangend voorganger de ceremoniële taken van de Vorst over nemen en zal daarnaast prominent aanwezig zijn bij protocollaire zaken. Hij neemt in die functie de taak over van oud Kanseleer (en oud-prins) Ad Jongen. Stefan is in het dagelijks leven werkzaam bij MLA als media adviseur. In het vastelaovendj wereldje is hij daarnaast actief bij de Lambieck Knoup Weert.