Rogstaekersprins 2016, Lars 1e Lambers

Foto’s: Loes Mennen Fotografie

Zaterdag 9 januari jl. is aansluitend aan de Gala Bonte Avond in het Munttheater tot Stadsprins van Weert uitgeroepen, Lars 1e Lambers. De nieuwe Prins is een zoon van Lei en Marian Lambers – Freulich. De kersverse Prins woont nog thuis op de Daenenstraat 4 in Weert. Prins Lars 1e heeft een relatie met Noortje Levels en samen met deze uit Heythuysen afkomstige schone heeft hij er ontzettend veel zin om dit Prinsschap te beleven.

Preens Lars 1e en Noortje

Presentaties verzorgen is de Prins zijn grote hobby, bij Rog TV presenteerde hij met veel plezier de programma’s “Wi-j gieët ’t nog met” en het raden naar de nieuwe Stadsprins “Weem weurtj ‘t”. Verder de presentatie bij het Wieërter Vastelaovendj Lidjesfestival en bij WTV het Prinsentreffen.

Na zijn lagere en middelbare schooltijd is Prins Lars gaan studeren aan de Universiteit van Maastricht en Utrecht waar hij sinds kort zijn studie rechten met goed resultaat heeft afgerond. Vanaf begin 2015 is Prins Lars 1e samen met een vriend uitbater van Café Don Bosco.

De Orde die Prins Lars heeft ingesteld heeft alles met zijn afgeronde studie rechten te maken, de

“Orde van ‘t Befke”

Omdat onze kersverse Prins vele jaren bij Rog TV met veel plezier het programma “Weem weurtj ’t, heeft gepresenteerd

luidt zijn devies dan ook:

“Weem weurtj ’t, hejjae dék van mich gehuuërdj,

nów bin ich ‘t, dae de vastelaovendj kluuërtj!”